amandalunberg.blogg.se

Hola! Om du känner dig lite småsugen på att veta hur mitt liv ser ut i Spanien så får du gärna hänga med här och läsa min onödiga men O så intressanta blogg!

Hardcore tigerchampion

Publicerad 2013-08-29 23:24:57 i Allmänt

Jag sitter i skrivande stund just nu och tittar på spansk basket. Dock så hänger jag inte riktigt med i regelsysyemet och poängräkningen men vad gör det liksom? Undrar om jag ska satsa på att bli basketfru efter au pair-karriären?

När vi kom tillbaka från semestern hamnade jag i en liten minidepression. Nu tänker ni att det va en såndär vanlig tillbaka-till-jobbet-och-välkommen-till-ännu-en-höst-depression.. Inte exakt så. När man som svensk är van vid att efter en solsemester komma tillbaka till kylan hemma i Sverige istället bara åker till ett annat ställe i Spanien(Aguilas, som är mitt nuvarande hem) som istället är ännu varmare gör att man känner sig lite lustig inombords. Jag har haft sol och värme enda sen i april och känner mig nu ganska så mätt på det. Jag har sällan feber och när jag väl har det så brukar jag ignorera det så gott som det bara går. Men i två dagar hade jag en grad feber. Inte alls farligt egentligen men när det är 40 grader ute och 35 grader inne så mår man skit, det finns liksom ingenstans att gömma sig. Så i två dagar efter semestern låg jag inne på mitt rum med fläkten på högsta med AC, tyckte allmänt synd om mig själv och drömde mig bort till svalare tider då jag skulle få ta på mig en tjock stickad tröja och bara mysa in mig i.

Måndagen kom och det var dags att ta sitt vuxna ansvar och ta hand om tjejerna. Så jag har nu hunnit acceptera att sommaren fortsätter här ett tag till och har till och med tagit på mig bikinin idag för första gången den här veckan. Men jag längtar fortfarande tillt svalare tider.

Men så ikväll hände det! Jag och hundfan skulle ut på en liten motionsrunda(mest för min skull, jag har blivit en liten mjukis på semestern) Vädret så lite ostadigt ut men häftiga som jag och Cleo är så sket vi i det. Plötsligt känner vi regndroppar mot huden som blir till ett spöregn, det blåser upp halvt till storm och vågorna går nästan enda upp till strandpromenaden och det åskar och blixtrar. Folk springer för att ta skydd från regnet men jag och Cleo spatserar lugnt vidare i samma takt utan att vända hem. Det här hade jag liksom väntat på i säkert tre månader, finally!

Så där gick vi alltså i ösregnet och jag hade Katy Perys "roar" i öronen och kände mig som en riktigt jävla tigerchampion. Förstår hur coola vi såg ut?

Några myter som jag skulle vilja slå hål på

Publicerad 2013-08-28 00:42:53 i Allmänt

De två första frågorna fick jag av en svensk kille från Helsingborg som gjorde ett tappert raggningsförsök vid poolen på hotellet i Magaluf. Varför jag tycker att hans frågor va extra dumma beror på att han först skröt: "Jaau doou veit att jaug haur jöu säsååångat häur på Maugalouf innan."
1. "Men du kan ju inte dricka vattnet!?"
Jo tänk för att jag kan det. Vattnet är drickbart här, det är bara det att det är inte lika gott som vattnet hemma i Sverige, därför köper man vatten på flaska. Men står man där en varm och solig dag utan flaskvatten så öppnat man helt enkelt kranen.

2. "Men hur är det med isen då? Jag har hört att det är den man blir dålig av?"
Nej klart som fan att du inte blir dålig av isen. Hade du säsongat som bartender på Magaluf sa du? Du om någon måste väl veta!? Det folk blir sjuka av är dålig buffémat som har stått ute med dålig kylning i värmen alldeles för länge. En faktor som oxå kan bidra till dålig "turistmage", som vi så fint kallar det på svenska, är helt enkelt ett för stort alkoholintag..

Där fick han en liten knäpp på näsan så gick jag raskt därifrån för att hinna med min buss tillbaka till Palma. Herregud, om du är dum ska du välja dina tillfällen noga innan du börjar tala unge man..

Och på tal om buss..
3. "Men shit vad jobbigt att åka buss. Va det AC på bussen??"
Eeeh, klart som fan att det var AC på bussen. Det är liksom linjetraffik. Visst Spanien är fortfarande i en ekonomisk kris. Men vi befinner oss ändå på 2010-talet i ett land med, tro det eller ej, ett högt utvecklat system. Hade vi varit i ett u-land så visst, men nu är det faktiskt inte så.

Kom igen nu Sverige och sluta se ner på alla andra och tro att vi i Sverige är så jävla bra. Bara för att det är varmt här minst 6 månader om året så betyder det inte att de som bor här är håriga primater som klättrar i träd och käkar bananer..

Bilden nedan är från imorse när jag och Astrid äter frukost

Fritidsresor, ni får gärna köpa mina bilder om ni vill!

Publicerad 2013-08-24 18:53:41 i Allmänt

Jag och sofia på Den Glade Vikingen i Magaluf
 
 
Är det konstigt att alla blickar dras till den här lille?
 
En av alla de vackra byarna uppe i bergen
 
Min absoluta favoritstrand, Calla Pi!
 
Vi passerade Andraxt. Förr ett av de vackraste områderna på Mallorca, tills något kioskmongo inte riktigt hade koll på grillen på sin BBQ-fest. Branden skördade ner minst 2 000 hektar skog, nära två¨mil. Det var sjukt att passera. Som en skräckfilm. Branden slutade för 3 veckor sen men ändå luktade det nysläkt majeld.
 
Call Pi
 
 
Den kanske absolut vidrigaste glassen jag någonsin har smakat!
 
Tågtur upp i bergen med ett såntdärn´t gammalt tåg
Ines har haft många photoshoots med mig och det brukade mest se ur såhär..
 
 
 
Jo då jag har allt jobbat lite på semestern oxå..
Madre Mia, que callor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är jag och utsikten
 
 
 
 
Top Model
 
 
 
 
 
 
 
Vi åkte nästan piratpartybåt, vi lyckades iaf komma med på gruppbilden
 
Hängde med Julia, Nikki, Sarah och Carro för en kväll och en dagen-efter-förmiddag
 
En av alla fina stränder vi besökte.. minns inte riktigt namnet och orkar inte gå och fråga..
 
Som sagt, här har man det bra!
 
Kan komma mer senare, men lovar inget!
 
 

Back on track!

Publicerad 2013-08-24 17:24:53 i Allmänt

Igår natt slirade vi in i Aguilas efter en båttur på 8 timmar och en bilfärd med ett Burger Kingstopp på 4 timmar. Resan för mig var inte specialjobbig med tanke på att jag låg och snarkade i cafeterian på båten i 7 timmar och 34 minuter sen sov jag självklart hela vägen i bilen oxå.

Att komma hem kändes som det alltid gör när man kommer hem, vart man än har varit och hur länge, det kändes som att man aldrig åkte. Det här ändå hänt så sjukt mycket på de här tre veckorna och jag har sett så många fina platser och hittat på så mycket bus.

Jag tänkte referera till min varför-det-ska-bli-skönt-att-komma-iväg-lista och berätta hur det gick:
1. Jag har sett så vackra miljöer med växtlighet. Men är dock inte mätt på det gröna än. Skulle gärna tagit med mig lite grönska hit!
2. Jag har träffat Sofia och vi har haft sjukt kul!
3. Jag har bara varit med om 12 italienare till kötthuven på bussen som har varit helt lyriska över att få dela säte med en blondin.. Jag hälsade glatt att om de går till Grabbarna Grus lär de stöta på fler söta svenska och blåögda små flickor..
4. Språkbarriären har varit sjukt liten i jämförelse med här. Där är de som jag skrev mer internationella och kan betydligt bättre engelska. Men sen så har jag verkligen impruvat min spanska oxå(klapp på axeln). Sen så råkade det ju vara så att hela Skandinavien åkte till Magaluf samtidigt som jag och även halva Vimmerby. Så det kändes nästan som att åka hem..
5. Har sett nästan alla smultronställen. Bilder på detta kommer när jag har lagt in bilderna från kameran!

Jag har blandat mina veckor med att sett de finaste stränderna, naturmiljöerna, små bergbyar, strosat runt i Palma, ätit den finaste maten man kan tänka sig, druckit goda viner och ätit goda desserter och himmelska glassar, druckit fantastiska frappes och många många andra härliga saker. Men en och en halv dag i veckan har jag tagit paus från detta härliga och harmoniska liv och hängt med Sofia då vi istället besökte partygatorna i äckliga och smutsiga Magaluf och hälsat på henne i Alcudia. Vi dansat loss, druckit för många shots, övernattat på stranden, hamnade nästan på en piratpartybåt, hyrde in oss på varsin luftmadrass, tog en lugn kväll i Alcudia som slutade med masken på dansgolvet, en olaglig övernattning på Sofias rum som kunde kostat henne jobbet. Shit vilka hard corebrudar vi är! Livet har sina små kontraster så att säga..

Bilder kommer senare!

Puss!

Då var det dags!

Publicerad 2013-08-04 13:56:55 i Allmänt

Nu är det alldeles strax dags att åka till mallis. Eftersom att jag inte har nått internet på min spanska mobil och vi inte har nått wifi i lägenheten så kommer alltså inte mina blogguppdateringar vara så flitiga.

Hur som helst! Ha det fint mina trogna läsare(dock så vet jag att ni inte är så många, men ändå..)

Kramisar!

Här nedan är mitt liv nedpackat i tre veckor! Bra jobbat Amanda känner jag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela