amandalunberg.blogg.se

Hola! Om du känner dig lite småsugen på att veta hur mitt liv ser ut i Spanien så får du gärna hänga med här och läsa min onödiga men O så intressanta blogg!

Celebert besök

Publicerad 2013-05-31 01:04:37 i

Imorgon är det en ganska stor dag i mitt liv då Mathilda Nilsson entrar spansk mark vid tretiden. Det ska bli såå kul verkligen! Jag ska visa allt som Aguilas har att erbjuda, eller så kanske vi nöjer med ett långt stopp i eladerian och käkar hemmagjord glass helaste veckan på uteserveringen?

Hur som helst, snart är hon här! :)

så här ser vanligtvis vårt distansförhållande ut! (Jag har fortfarande inte lärt mig hur man lägger bildtext under bilden)(den sista bilden kom med av misstag och nu vet jag inte hur man tar bort den..)

Ny träningsform sökes!

Publicerad 2013-05-29 20:44:48 i

Sorry, det har gått några dagar sen jag skrev nu. Det beror på att min bloggapp totally la av och lat som jag är så fick jag inte riktigt fingrarna ur för att blogga från datorn.. Men nu har det iallafall löst sig, finally!

Idag tänkte jag var en duktig tjej och ge mig ut och springa. Jag har nämligen lagt löpningen lite på is under ett par veckor för jag har haft skoskav, förkylning och sen skoskav och förkylning igen. Jag kände mig bättre idag och tänkte att varför inte springa på stranden för att slippa onda blåsor från skorna? Skitsmart!! Jag gav mig ut och började springa på beachen barfota kl halv 12 denna soliga dag. Det blåser ju enda ganska mycket så så jobbigt och varmt behöver det ju inte bli, tänkte jag. Synd bara att jag glömde att trots ganska hård vind så värmen solen fortfarande upp sanden. Vilket resulterade i bara 10 min löpning och svullna och ömma fötter sen lägger vi till värskefyllda blåsor på hela undersidan av fötterna och tårna! Yeeehaaa! Det går bra nu.

#vadtröttjagblir! #måstebytarräningsform!
#allatipsärbratips

Tuttut och strandraggare!

Publicerad 2013-05-22 14:17:59 i

Hola bloggen. Jag direktsänder från stranden!

Vad fan hände nyss? Jag är helt i chock! Lilla svenskan ligger och solar på stranden helt ensammen. Det börjar med att vågorna är stora och trots att jag inte ligger allt för nära vattnet så spolas jag och mina grejer upp en bit på stranden. Till detta hör att jag ligger på mage med bikinin uppknäppt. Gissa vad som händer då? Jo Amanda far upp med en tjejigt litet "aaaah" och grabbarna en bit bort blir serverade en äkta svensk tuttut!

No pasa nada tänker jag och lägger mig på min blöta handduk igen. Ligger där ett tag och njuter av min ensamhet och solen. Av någon okänd anledning så sätter jag mig upp och samtidigt kommer en kille fram till mig med en handduk slappt hängande kring nacken. Han sätter sig ner och börjar prata och självklart på spanska.

Jo jag förstår lite spanska. Jag förstår sammanhanget men liksom inte alltid precis exakt vad som sägs. Och även om man ber en spanjor att sakta ner lite så fattar de liksom inte innebörden av ordet sakta, även om man säger det på spanska..

Åter till strandraggaren..
Man kan nästan ta på språkbarriären som är emellan oss. Han verkade trevlig så jag avvisade honom inte och tänkte att det kan ju alltid vara nyttigt för mina språkkunskaper att prata lite spanska så jag plockar fram mitt spansk-svenska lexikon.

Några av orden som jag uppfattade att han sa var följande:
Yo- Jag
Aqui - Här
La playa- Stranden
Mañana- Imorgon
Tu? -Du?
Helado - Glass
Café - Café
Habla - Prata

Alltså, jag tror att han frågade om jag kommer hit till stranden imorgon oxå, för det skulle han. Och så frågade han kanske oxå om vi skulle ta en glass på ett café och prata lite. För han var dålig på engelska så att han ville träna?(han pratade ingen engelska alls) Jag kan ha rätt men samtidigt så fel. Jag försöker då på svajig spanska kontra med att förklara för honom att jag jobbar imorgon med barnen. Men jag tror inte att jag lyckades få honom att förstå.

Han avsluta samtalet med att säga yo feo(jag är ful) tu wapa!(du är snygg) sen fick jag en puss på båda kindena(lugn mamma, detta är en vanlig hälsningsgrej man gör här) och sen fick jag en liten klapp på kinden. Sen skuttade han iväg i sanden som en lycklig liten pojke. Av att avläsa på hans lyckliga kroppsspråk så är jag rädd för att jag har lovat någon form av en träff med denna okända spanjor imorgon. .

Hur ska detta gå?

Fortsättning följer..

Dagens tips! - Bakom mina solglasögon kan jag va mig själv!

Publicerad 2013-05-20 18:51:00 i Allmänt

Har ni sett filmen Populärmusik från Vittual? Det är en film som utspelar sig under sjuttiotalet så långt upp i Sverige man kan komma. I en liten frekvens av filmen får man se när den allra första svarta mannen kommer till byn. Alla tittar, stirrar förskräkt, närmar sig inte men följer honom med blicken vart han än går.
 
Varför delar jag med mig av den här otroligt intressanta informationen? Jo, för det är ungefär såhär jag har det i spanjorland.. Förutom att här stirrar de inte förskräkt utan istället som att jag är det mest exotiska de har sett i staden ever. Eftersom att jag är den enda naturligt blonda och blåögda över 10 år här i staden så höjer det liksom mina rates. Så det spelar ingen roll om jag går ut i morgonfrilla och ser allmänt sliten och trött ut så stirrar folk ändå. Det är faktiskt ganska irriterande men idag kom jag på typ den bästa idén ever!
 
Det man inte ser det lider man inte av, right? Tricket är alltså att skippa linserna och glasögonen och på med solbrillor. Sen är det liksom bara att ge sig ut och spatsera. Jag ser inte dom och dom "ser inte mig". Jag känner verkligen att jag smälter in bland ursprungsbefolkningen. Har aldrig tidigare varit så tacksam för mitt synfel, tack mamma och pappa!
 
Titt på´n! Även lille Wille kännes komfortabel i sina solbrills där hemma!
 
Tack för mig, hej!

Ostknyt och häng at the la playa!

Publicerad 2013-05-20 00:42:01 i Allmänt

Gårdagen tog en märklig turn då dagen började med att jag tyckte synd om mig själv för att min förkylning inte ville ge sig och tänkte spendera hela lördagen och avsluta den med en Eurovisionkväll i soffan med familjen. Icke! Mina nyfunna vänner hörde av sig och så jag joinade dom på ett fik och efter det drog vi vidare till köpcentret där jag gjorde min första riktiga shopping sen jag kom hit. Det blev ett par jeansshorts, ett par vita typ i spets(?) och en virkad bohemisk/hippieväst med fransar. Impulsade på 3 minuter pga att de andra ville åka hem. Inte så svårt att impulsa med 20% rabatt! Orkar inte fota nu i sänge så kanske blir en annan dag. Nog om det. 
 
I det här landet har de helt andra mattider än hemma i Sverige. Frullen är den tiden man vaknar sen är lunchen mellan 14.00 och 16.00 och sen tar vi middagen mellan 21.00 och 23.00. Jag och mina friends samlade ihop oss till ett litet ostknytkalas som också innehöll (förutom ost) pizza, nötter, chips, bröd, rött vin, vitt vin, avocadosallad, specialvegobollar(kanongoda!). Själv stod jag för el chocolate negro, som för er icke spansktalande är helt vanlig traditionell mörk choklad som man köper i affären. Not so specialsvårt att fixa, enkelt är alltid bäst och otroligt uppskattat!
 
Vi hade kanontrevligt verkligen, pratade, åt, skrattade, åt, drack lite vin, åt, åt, åt, åt och sen så åt vi lite också. Ja det är det man gör i den här landet. Man äter. Och om man inte äter så pratar man om vad man ska äta. Och när man äter så pratar man om vad man äter och när man har ätit klart så pratar man om vad man ska nästa gång osv.. Det slutar liksom aldrig..
 
Söndagen blev en stranddag som bara va allmänt chill..
 
Här kommer ett litet bildsvep från mina senaste 24 timmar med lite presentationer av några av mi amigos. Det är en salig blandning på åldrar, nationaliteter, språk och i allmänhet typ av människor. Gemensamt för alla är att de är otroligt öppna och omtänksamma.
 
Här har vi fr v Javi(the prins of Aguilas), Ollie(Jobbar som lärare genom ett utbytesår från norra Storbritanien), Nacho(granne till Ollie totaly genomspansk) och sist har vi Dave(också från Storbritanien och Ollies kompis från hans universitet som är här på besök)
Fr v: Jag, som ni förhoppningsvis ser och Candace(från USA, Florida och jobbar också som lärare under det här läsåret)
 
Fr v: Laura (Jobbar även hon som lärare genom ett utbytesår från universitetet i Storbritanien), Javi och Ollie igen.
 
Jag och den otroligt uppskattade el chocolate negro
 
Påväg till stranden. Hålen in i bergen som man ser är grottor gjorda av människor. I dessa grottor bode folk ända fram til 1920-talet.


Always keep our eyes on the ball!
 
 
 
 
 
 
 
Och så avslutar vi med den klassiska jag-vill-visa-lite-hud-och-även-hur-bruna-mina-ben-har-blivit-sen-jag-kom-till-solen-och-skryta-med-min-utsikt-så-att-ni-blir-avundssjuka-bilden!
 
Det var allt för nu,
Hasta luego!
 
 
 


 
 
 
 

Datavirus och barnvirus..

Publicerad 2013-05-18 13:20:12 i Allmänt

Jag känner ändå att det är ganska starkt av mig att hålla det jag lovar, blogga kanske är min grej ändå..?
 
Min kvällunderhållning bestod av lektionen 1 i hur man tar bort virus i datorn med lite svensk support från min friend Ponteman. Tack verkligen för the help! Det tog ca en timme pga av att min dator var så seg. Men det va verklligen enkelt så vad ni än gör lämna inte in datorn hos någon reparatör för det är pissdyrt och för dom går det säkert ännu fortare än vad det gjorde för mig. Jag känner mig otroligt kunnig just nu! Så har ni frågor, bring it on!
 
Jag önskar bara att det va lika lätt att ta bort de barnvirusen som har invarderat min kropp. Jag har kämpat och stått emot länge men tillsist rasade min försvarsmur och baaam, Min kropp är annars stark men vi har inte riktigt hårdtränat försvar mot de spanka barnbaskeluskerna innan vi åkte(vi=jag+min kropp). 
 
Pga av mitt hälsotillstånd så gick jag och lillfisen till parken en stund och bara chillade i solen och drack juice och gungade en sväng. Mys!
 

Hola!

Publicerad 2013-05-18 03:13:36 i Allmänt

Här kommer första blogginlägget för den här sjukt intressanta bloggen. Jag vet inte, men jag har en känsla redan nu av att det här lilla projektet kommer rinna ut i sanden lite. Hur kan du säga så? Jo försår ni, det hann rinna ut i sanden redan innan jag kom hit. Jag har ändå varit där i snart två månader nu och  sa redan innan jag åkte att jag skulle starta den här bloggfan som alla så glatt har tjatat om. MEN skam till den som ger sig.. Tiden är äntlligen inne. Det är ju ända dagen(läs natten) efter ert glada grannland Norges nationaldag. SÅ.. Let´s the party begin!
 
Det är redan saker med bloggen här som stör mig.
  1. Välj ett blogg namn- EEH.. ett bloggnamn..? För er som inte vet så läser jag själv inte bloggar. Jag försöker verkligen vara en god vän och åtminstonde läsa mina vänners bloggar men.. sorry! Jag kan liksom inte, det intresserar mig inte någonstans. I know, I´m a bad person!
    Okej, åter till namnet. Vad ska man heta? Man vill ju ändå ha nått fyndigt men endå inte sådär övergenomtänkt fast ändå genomtänkt så att folk tänker hon har tänkt! Hänger ni med? Aja, jag orkade inte riktigt tänka igenom det sådär sent en fredagskväll så det fick bli det mest ofyndiga ever: amandalunberg.blogg.se, eftersom att nån annan jävel snodde amandalunDberg som egentligen är mitt riktiga namn. jaja..
  2. När man väl har sitt otroligt intressanta bloggnamn på plats så kommer vi till den otroligt intressanta designen. Jag tänkte mig en fin header ett läckert typsnitt och någon mjuk och harmoisk bakgrund. Men NÄE Amanda lilla gumman så funkar det inte på blogg.se utan här får du välja mellan de fulaste designerna som vi någonsin kunde komma på om du nu inte känner för att lägga ut pengar och skaffa Pro så att du kan få en urtjusig design. Hallååå? Det här med Pro och Lunarstorm lämnade jag för länge sen och vill inte vara med om det igen tack! Och fixa det själv så att det ser bra ut har jag varken tid eller lust med.. eller jo okej, tid har jag ju i och för sig men jag vill faktiskt inte.. Får nog be mina otroligt begåvade bloggfirends hemma i Sverige om lite hjälp!
 
Okej detta kan vara kanske det längsta inlägget som kommer att skrivas på den här bloggen men defenitivt inte det sista. Jag har endel att skriva om imorgon också men är sjukt trött nu..
 
Buenas noches, hasta mañana!
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela